Lite om mig och mina hobbyn

 

 

Jag har alltid tyckt om att skapa med mina händer. Men tiden och orken har inte alltid räckt till med ett heltidsarbete och hem och familj att ta hand om. Som mest har det blivit hemstickade tröjor och någon enstaka kvällskurs i t.ex. att göra eget papper och keramik.

Något som jag emellertid alltid har tyckt om är att skriva vackert och ofta fick jag skriva gratulationskorten på jobbet. Gärna med någon rolig dikt eller vers till någon kollega.
Men sedan en tid tillbaka har jag fått lite mer ork över för att hobbypyssla och öva mig i glasmålning, kalligrafi och annat intressant. Decoupagen har jag lärt mig på egen hand genom egna experiment och genom att läsa böcker om klipp- och klistrarkonsten. Resultatet kan du se här på mina sidor.

Jag vill inte kalla mig konstnär, till sådan rang har jag övat alldeles för lite, men en "hobbyist" kan jag nog anse mig vara ;-). Det är en trevlig hobby att sitta och kreera och det finns alltid någon liten ”gåbortsgåva” att ta med sig när man blir bortbjuden. Mina blockljuslyktor med motiv, som jag gett bort istället för blomma, har alltid rönt uppskattning och varit populära. Övriga skapelser pryder mitt hem... fast det mesta har jag gett bort som julklappar eller födelsedagspresenter genom åren. Nu säljer jag även en del av mina blockljuslyktor, glaslyktor, vägglyktor och mina andra alster i webshoppen.

Hoppas att du som nu tittat in på min hemsida kan bli inspirerad och finna lite idéer till egen hobbyverksamhet. Det är vilsamt för tankarna att sitta och pyssla och jag finner en slags ro för själen i skapandet, vilket kan behövas i en annars så stressad värld.

Välkommen att surfa runt bland mina sidor och alster!

Vänliga hälsningar

Marja L